Wazzup

Written by on 1 januari 2020

Hier spreekt de stad over

WAZZUP Je leest het hier!

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
BINGO | De Zoetermeerse markt staat vandaag weer op het Marktplein in het centrum. Naast alle vers producten staan de vrijwilligers van www.zoetermeervoorelkaar.nl ook weer achter de kraam voor de tv bingokaarten van aanstaande woensdag. Doe ze de groeten van ZFM. #zoetermeer www.zfmzoetermeer.nl

BINGO | De Zoetermeerse markt staat vandaag weer op het Marktplein in het centrum. Naast alle vers producten staan de vrijwilligers van www.zoetermeervoorelkaar.nl ook weer achter de kraam voor de tv bingokaarten van aanstaande woensdag. Doe ze de groeten van ZFM. #zoetermeer www.zfmzoetermeer.nl ... MeerMinder

11.07.20

Reageer BINGO | De ...

Koop nog ff bingokaarten want het is woensdag de lastste.

Top hartstikke leuk

De PVV Zoetermeer wil dat winkeliers weer spullen voor hun zaak mogen uitstallen. “Onacceptabel, terwijl de horeca dit wel mag” zegt raadslid Jeremy Mooiman. Winkeliers klagen over een forse daling van de omzet, “klanten zien soms niet dat we open zijn.” Het verbod is ingevoerd om in de winkelgebieden meer ruimte te maken voor de 1,5 meter regel. Mooiman gaat het maandagavond aankaarten in de gemeenteraad. #zoetermeer www.zfmzoetermeer.nl

De PVV Zoetermeer wil dat winkeliers weer spullen voor hun zaak mogen uitstallen. “Onacceptabel, terwijl de horeca dit wel mag” zegt raadslid Jeremy Mooiman. Winkeliers klagen over een forse daling van de omzet, “klanten zien soms niet dat we open zijn.” Het verbod is ingevoerd om in de winkelgebieden meer ruimte te maken voor de 1,5 meter regel. Mooiman gaat het maandagavond aankaarten in de gemeenteraad. #zoetermeer www.zfmzoetermeer.nl ... MeerMinder

10.07.20

Reageer De PVV Zoetermeer ...

Ja die omzet daling zal vast te maken hebben met het uitstallen van spullen 🤦🏻‍♂️ Zodra de deur open staat zien ze toch dat de winkel open is.... dom gelul weer!

Tuurlijk gewoon doen, maakt het er alleen maar ongedwonger uit. Weg met die centimeterregeltjes.

Die 1.5 regel is NIET wettelijk. Wat een fucking onzin. Kom mensen zet gewoon wat buiten!

PVV roept alleen wat andere willen horen, ze Kunnen toch niks waarmaken

Zo ,ik wist niet dat COVID 19 voorbij is ? En die regelbewakers... welke bedoel je precies? Het vaakst zag ik de boa’s maar die zijn om mee te lachen,volgens onze Vlaamse vrienden.

Inderdaad iedereen gelijk behandelen

Terecht. Halfords kan na 25 jaar de fietsen ineens niet meer buiten kwijt, terwijl die niet eens in de weg stonden. Wat denk je dat dat kost, als je al die fietsen naar binnen moet doen en daardoor een deel niet meer kan tonen? Zo zijn er nog zat andere voorbeelden.. betuttelende regels voor ondernemers net na corona!?

Alstublieft niet, lekker meer ruimte nu.

Buiten zetten 💪🏻

Deze regel is niet gekomen door de corona maar al vanaf 1 januari actief en algemeen besloten in de gemeenteraad, de horeca mag ook geen reclameborden meer plaatsen. Jammer dat iemand die lid is van een politieke partij dat zelf niet weet, volgende keer eerst even onderzoek doen voordat de horeca weer in een verkeerd daglicht wordt gezet, en dat zij wel alles mogen.

View more comments

MONTAGNE CYCLISTE ZOETERMEER| Het idee om aan de buitenkant van de Snowworld piste een klim te maken is bij wielerliefhebbers goed ontvangen. De mensen achter www.fietsklimzoetermeer.nl denken dat het parcours gemaakt kan worden voor 5 miljoen euro. 

Als voordeel heeft de plek in de polder dat er al een vrijstaande hoge constructie staat met op de top een panorama bar. De col van Zoetermeer zou met 70 meter boven NAP gelijk de hoogste van ons land worden.

#zoetermeer www.zfmzoetermeer.nl

MONTAGNE CYCLISTE ZOETERMEER| Het idee om aan de buitenkant van de Snowworld piste een klim te maken is bij wielerliefhebbers goed ontvangen. De mensen achter www.fietsklimzoetermeer.nl denken dat het parcours gemaakt kan worden voor 5 miljoen euro.

Als voordeel heeft de plek in de polder dat er al een vrijstaande hoge constructie staat met op de top een panorama bar. De col van Zoetermeer zou met 70 meter boven NAP gelijk de hoogste van ons land worden.

#zoetermeer www.zfmzoetermeer.nl
... MeerMinder

10.07.20

Reageer MONTAGNE CYCLISTE ...

5 millie 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 ga is gvd wat doen aan die voedselbanken

Afzichtelijk!

En in de winter kun je buiten skiën!

Michael Brouwers misschien leuk voor jou en je fietsvrienden!

He maar hier moet natuurlijk niet alleen aan de wielrenners gedacht worden. Als er op de afdaling wat leuke sprongen en drops komen dan kan het een perfecte aanvulling zijn van het Zoetermeerse MTB parcours 😎

5 miljoen 🤣

Luciana Luna

Wtf! Dat ding is al lelijk, nu nog neer zooi in een park bouwen!?

Allround baan maken.. Eenwielers, fietsen, buiten karts met elektrische drempels aanleggen die kunnen worden aangezet voor MTB parcour.. Tik je wel effe meer dan 5 miljoen maar elke dag wel iets te doen 😜

Wat voor jou Sikke Van'tEnde 🚲

Terwijl er overal op wordt bezuinigd in Zoetermeer. Muziek,kunst e.z.v.

He gadver, dat hele snowworld is al een doorn ik het oog, midden in zo een mooi gebied. Kunnen ze de rest niet gewoon met rust laten? Misschien kan de gemeente dit beter besteden aan meer belangrijke dingen.

Is dit n 1 april grap? Dan is ie of veel te vroeg of veel te laat.. maar grappig is ie sowieso niet.

Ik vind wielrennen en atb-en leuk...in mijn optiek voegt dit niks toe...ja een nog lelijkere horizon...

koopje

Hoe de fuck 🤔 Zoetermeer spoort niet.... Winkels staan leeg..... 🤔🤔🤔

Arlette 😂😂😂 vroege 1 april grap

Nick van der Linden

Jeffrey de Knikker nou dat is wel iets voor jou 😁😁😁

Guido van Leeuwen dit

Asjeblieft niet zeg

Gerard nog ff wachten...

Mark Snijders Arwin van Adrichem Jeffrey Dijkgraaf

Wat zonde, de prioriteiten zijn zo verknipt geraakt...

View more comments

DE TV BINGO! Vandaag om 19.00 uur trekken Ward & Yoran de balletjes. Er zijn weer mooie prijzen te winnen. Meekijken en spelen kan op tv via Ziggo 42 of KPN 1419 of ga naar onze online live stream op www.zfmzoetermeer.nl Samen tegen eenzaamheid! www.zoetermeervoorelkaar.nl #zoetermeer #tvbingo

DE TV BINGO! Vandaag om 19.00 uur trekken Ward & Yoran de balletjes. Er zijn weer mooie prijzen te winnen. Meekijken en spelen kan op tv via Ziggo 42 of KPN 1419 of ga naar onze online live stream op www.zfmzoetermeer.nl Samen tegen eenzaamheid! www.zoetermeervoorelkaar.nl #zoetermeer #tvbingo ... MeerMinder

08.07.20

Reageer DE TV BINGO! Vandaag...

Jaja wij zitten klaar

DE MOOISTE DAG | De politie heeft op de N209 ter hoogte van Zoetermeer een bruiloftsoptocht laten stoppen om asociaal en gevaarlijk rijgedrag. Twee bestuurders konden direct hun rijbewijs inleveren voor het met hoge snelheid al toeterend rechts inhalen. Drie andere bruidsgasten werden bekeurd voor het rijden over de vluchtstrook, het fietspad en voor onnodig claxonneren. #zoetermeer www.zfmzoetermeer.nl

DE MOOISTE DAG | De politie heeft op de N209 ter hoogte van Zoetermeer een bruiloftsoptocht laten stoppen om "asociaal en gevaarlijk" rijgedrag. Twee bestuurders konden direct hun rijbewijs inleveren voor het met hoge snelheid al toeterend rechts inhalen. Drie andere bruidsgasten werden bekeurd voor het rijden over de vluchtstrook, het fietspad en voor onnodig claxonneren. #zoetermeer www.zfmzoetermeer.nl ... MeerMinder

08.07.20

Reageer DE MOOISTE DAG | De ...

Meer dan terecht!

Kubilay Millington Slim Fadey

Top

Misschien was het juist bedoeling om zo onder de bruiloft uit te komen 🤷🏼‍♀️

Ik snap niet waarom het nodig is om zo asociaal te doen en dat idd op de mooiste dag 🤦‍♀️

Zag ze op a12 rijden id geen gewone rijstijl dus 👍en terecht

Je verpest je eigen feestje, sufferds

N209 is Bleiswijk geen Zoetermeer

En zo hoort het, aanpakken die hap😉

Lekker voorbeeld voor je kinderen en familie 😵

Hee Marcel Bruines je lieve vriendjes met een B rijbewijs die zich altijd aan de regels houden. Oh wacht zijn het geen wielrenners

Nooit geweten dat daar eem vluchtstrook lag en er rechts ingehaald kon worden, behalve dan bij de verkeerslichten...

*alle deelnemers aan deze trouwstoet hebben een niet-Westerse achtergrond

Goed zo.

Chris Weerdenburg misschien was die gast ook net onderweg daar naar toe 😂😂

Goed zo! Ongeacht herkomst van de mensen!

Net goed.!

Netjes!

En terug sturen

Goed zo! Het moet maar ‘s afgelopen zijn met dat asociale en gevaarlijke rijgedrag bij die trouwstoeten. Het mag dan hun cultuur en traditie zijn, maar niet in dit land!! En ze staan ook niet boven de wet en hebben ook het recht niet om maar te doen wat ze willen. Ook zij behoren zich gewoon aan de hier geldende regels te houden.

Gelijk cultuur bijhalen, maar hoe zit het met boeren die met hun trekkers door heel land toeterend wegen blokkeren????

View more comments

WAT WIL JE HOREN? | Geef jouw keus aan Eus via whatsapp 079 3317287 of als opmerking en hoor het resultaat woensdag om 11.45 uur. Suggesties zijn ook welkom! #zoetermeer #vinylonly www.zfmzoetermeer.nl ... MeerMinder

07.07.20

Bewoners van het centrum krijgen 67 gratis parkeeruren. Het aan en afmelden gaat met een app. Door het flink verlengen van de betaalde parkeeruren en het verhogen van de tarieven door de gemeente vroeg de politiek om een vergoeding voor de bewoners. 

Dit jaar kunnen de gratis uren worden gebruikt van 1 september t/m 31 december. In 2021 moeten de bewoners en hun bezoek het doen met de 67 uur over het hele jaar. #zoetermeer www.zfmzoetermeer.nl

Zoek het verder zelf uit op www.zoetermeer.nl/parkeerbeleid

Bewoners van het centrum krijgen 67 gratis parkeeruren. Het aan en afmelden gaat met een app. Door het flink verlengen van de betaalde parkeeruren en het verhogen van de tarieven door de gemeente vroeg de politiek om een vergoeding voor de bewoners.

Dit jaar kunnen de gratis uren worden gebruikt van 1 september t/m 31 december. In 2021 moeten de bewoners en hun bezoek het doen met de 67 uur over het hele jaar. #zoetermeer www.zfmzoetermeer.nl

Zoek het verder zelf uit op www.zoetermeer.nl/parkeerbeleid
... MeerMinder

05.07.20

Reageer Bewoners van het ...

Politiek zet bewoners in de wind.

Chantal van der Toorn, handig voor als je naar je ouders gaat!

Wow! Dankjewel Marc Rosier voor 2u parkeren per maand! Top!! Btw, waar kan ik de 360,- euro parkeergeld om af en toe m’n hobby te kunnen doen declareren? Wat een armoede..

echt SCHANDALIG!! Zoals vele al schrijven voor de ouderen die daar wonen is het diep triest, hoe bezwaard zij zich voelen dat het bezoek wat ze nu gaan ontvangen hun knip open mag gaan trekken. En het zijn ook nog niet van die lullige bedragen!!! Oudere mensen hebben vaak ook oudere vrienden, deze mogen dit ook nog van hun AOW inleveren. En alles op de app, gaan jullie ook iemand langs sturen bij deze oudere groep om de app te installeren ( als ze überhaupt al een mobiel hebben ) en uitleggen hoe het werkt of mogen de kinderen dat komen doen ( gaat wel weer van de 67 uur af) Gemeente Zoetermeer JULLIE MOETEN JE DIEP SCHAMEN!!!

Conny Hoff

Ik vind het bijzonder raar dat de bewoners nu pas die 67 uren krijgen terwijl de regeling al per 1-1-2020 (zonder dat er maar iets was aangekondigd van tevoren) is ingegaan. Ik vind eigenlijk dat als er uren overblijven van sept. tot en met dec. 2020 dat deze meegenomen zouden moeten kunnen worden (al is het maar eenmalig) naar 2021. Of de resterende uren dienen te worden uitbetaald maal € 2,40 per uur. Want van 1 jan. tot en met aug. is toch ook gewoon betaald. Ik vind dat oprecht een slechte zaak en ook niet eerlijk. Wel door de burgers laten betalen maar terugbetalen niet.... Het lijkt een beetje op diefstal.... kom op gemeente Zoetermeer, dit kan toch beter vooral omdat er veel ouderen wonen in het centrum en in dit kader ook bezoek veel meer moet worden gestimuleerd.... 😡

Belachelijk de laatste tijd veel in het nieuws over ouderen die weinig bezoek meer ontvangen dit is nog een extra drempel voor mensen die het niet breed hebben. De gemeente Zoetermeer had ook de stadbewoners kunnen betrekken bij de invoering en hoeveel bezoek uren gewenst zijn. Waar is de 67 uur op gebaseerd ?

De eerste 2 uur gratis parkeren, worden die er wel afgehaald?????

Zoetermeer wordt op deze manier een heel stuk minder leuk als je het mij vraagt.... 🙁 #melkkoe

Nou nou wat zijn wij blij zeg kun je toch gewoon 2 uur per maand je kinderen laten komen zonder te hoeven betalen, maar waar blijft de compensatie vanaf 1 januari toen heel stiekem de verhoging van de parkeerkosten en de verlengen van de tijd werd doorgevoerd. Overal worden er miljoenen over de balk gegooid en de bewoners kunnen stikken.

Yvon de Bruijn jij en ik vonden het netjes toch ...?! Blijkbaar is de rest van de wijk (en Zoetermeer) er niet blij mee 😂😂😂🙈

meneertje woont zelf in noordhove heeft dus nergens last van

Bijzonder weer... geef de mensen die er wonen gewoon en extra parkeerkaart. Of geef de thuiszorgorganisaties de mogelijkheid om een parkeerkaart kosteloos aan te vragen. Dat ik moet betalen om bij mijn moeder op visite te gaan is belachelijk (nouja het tarief is belachelijk), maar dat de thuiszorg er voor moet betalen?? Dat vind ik dus echt ronduit van de achterlijke. Maargoed, mam Nel, vraag de kaart maar wel aan. Beter iets dan niets.

Makkelijk lullen voor iemand die in noordhove woont, en vast een vergunning heeft. Of op de fiets gaat 😅

Bianca Goedegebuure

2 uur per dag naar 2 uur per maand. Bedankt he tillers

Lekker bekkie ook. Manon Hagebeek😂

Geef iedere bewoner zijn eigen vaste plek, nu vaak geen plek voor ze door winkelend publiek en mensen die s'avonds uit eten gaan en jou plekje inpikken.

Annemieke van Hoften. Goed om te weten voor jouw

Vroegah .. kon je gewoon gratis parkeren, maar veel hebben 2e auto. Denk dat daar het probleem zit.

Fijn! Maar waar kunnen we de rest van 2020 declareren?😑

Fijn dan kan ik bij mijn vader op bezoek zonder te betalen👍 maak er trouwens een parkeer zone van nog beter 😉

Jeffrey Daalmeijer Mandy Wegner

Priscilla Onink

Yvonne Keijser

View more comments

Bij Zorgcentrum WZH Oosterheem zijn elf bewoners en negen medewerkers besmet met het coronavirus. Dat meldt Yvonne van Staveren, manager communicatie & PR van de instelling voor ouderen aan Zoetermeer Actief. Alleen de vierde etage is nog open voor bezoek. #zoetermeer www.zfmzoetermeer.nl

Bij Zorgcentrum WZH Oosterheem zijn elf bewoners en negen medewerkers besmet met het coronavirus. Dat meldt Yvonne van Staveren, manager communicatie & PR van de instelling voor ouderen aan Zoetermeer Actief. Alleen de vierde etage is nog open voor bezoek. #zoetermeer www.zfmzoetermeer.nl ... MeerMinder

04.07.20

Reageer Bij Zorgcentrum WZH ...

Waarom komt dit zo open en bloot in het nieuws. Wordt dit bij alle verpleeghuizen gedaan. Tis al triest en erg genoeg. Sterkte collega’s

ZFM... check eerst even naar de werkelijke aantallen!! En laat je goed informeren.. bah! En weet je wat jullie eens moeten doen, vragen of het personeel goed beschermd is.. of er gnoeg gedaan wordt om te voorkomen dat er een “uitbraak” is!! Dat moet je verslag geven.. dan ben je een held als zender!

Pfff echt erg. Ik ben eigenlijk blij dat mijn oma vorig jaar al is overleden. Zij woonde hier ook. 😔

Wilma Samuel Abigail Forsyth

Ondervinden al deze personen daadwerkelijk (ernstige) klachten? Of is er nu pas voor het eerst ruim getest en blijkt dat deze mensen het virus hebben (maar hier geen hinder van ondervinden)? Of iemand 'besmet' is, zegt namelijk niet zoveel, aangezien zo'n 99% van de bevolking nauwelijks (ernstige) klachten ontwikkelt na besmetting. De komende tijd wordt er steeds meer getest, wereldwijd, wat automatisch leidt tot meer 'besmettingen' (en mensen zonder klachten!). Het is veel interessanter om bij te houden hoeveel % ernstige klachten ontwikkeld of overlijdt door dit virus.

Kykie uit met invallen in zoetermeer Jacqueline Kanij

Oud nieuws! Snap niet dat dit nu geplaatst word. Is paniek zaaien om wat geweest is. Bewoners en medewerkers zijn inmiddels klachtenvrij.

Jeetje vreselijk voor collega's en clienten. Sterkte daar!

Beetje raar dat je dan nog überhaupt op bezoek mag gaan op een etage waar nog niks is uitgebroken????? Gewoon helemaal niet op bezoek gaan is toch veiliger of ben ik dan de enige die dit denkt???

Whaha das mosterd na de maaltijd vanaf vandaag zijn ze weer geheel open voor bezoek🤷‍♀️.. mis ook de overleden personen??? Maar goed ik ben blij dat ik mijn oma weer kan knuffelen morgen.. kijk Inger Jautze

Van wanneer is dit bericht? Van vandaag of ouder?

Isa Krooder is dit bij jou?

Triest, zo zie je maar hoe belangrijk de maatregelen waren/zijn, ondanks het soms onmenselijke karakter. Sterkte voor clienten en personeel!

Jezus weer fake news wordt er echt kots misselijk van al die nep news iedere keer

was toch al een klote verpleeghuis. mijn mams is daar overleden in april 2013. ze zou voor haar dood morfine krijgen wat niet gebeurt is en moest haar laatste adem alleen mee maken. niemand was er voor mij. nog hun aan sprakelijk gestelt door het valen. maar ze kregen nog gelijk ook.rot zakken. breng je ouder nooit daar heen.ben blij dat mijn mams dit niet meer hoef mee te maken deze ellende. heb geen ouders meer . voor mij triest maar nu met corona ben ik blij dat ze dit niet meer mee hoeven te maken.

Hoe kan dit nieuws verspreid zijn (fake news )moet je niet willen paniek zaaien

Hoe kan dit nu, onbegrijpelijk, nee ook niet eigenlijk, bijna niemand houdt zich meer aan de 1,5 meter regel, vreselijk je krijgt ook met iedereen ruzie zodra je er wat van zegt. Een goede kennis van mij is al overleden in het WZH🙏

Mieke Houtman-la Faille.... pfff dit is toch vreselijk. Gelukkig heeft je moeder dit niet meegemaakt. Sterkte voor de bewoners en het personeel 💪

Weer iets bedacht om de oudjes achter slot en grendel te laten weg rotten

Oooooo Hans houdt het dan nooit op......

ZFM Zoetermeer inmiddels zijn er meerdere afdelingen weer opengesteld. Tevens zijn ook de aantallen van zieke veranderd.

Zo slecht dit nieuws Zeker niet juist op de hoogte zo te lezen deze Yvonne ...

vind het heel erg voor de oudjes die daar nu zitten hoop dat ze het overleven.

Ramen open frisse lucht beter als op sluiten te gek voor woorden wat ik lees bah bah.en personeel heel veel sterkte

Sterkte alle mensen daar en sterkte voor het personeel! Hou vol

View more comments

Meer


Current track

Title

Artist